* unul dintre subiectele pentru diferenţierea celor foarte buni a fost deosebit de dificil
Ieri, cei aproximativ 1.800 de candidaţi înscrişi la examenul de bacalaureat au susţinut şi ultima probă scrisă, cea la alegere a profilului şi specializării. Cei mai mulţi candidaţi s-au prezentat la geografie - 723 şi la biologie - 573. La fizică au fost 145, la chimie 139, la economie 42, la logică 54, la psihologie 41, la sociologie 47 şi la filosofie 16. Au absentat de la această probă 54 de candidaţi.
În jurul orei 12, toţi candidaţii ieşiseră din săli şi erau fericiţi, relaxaţi. Subiectele nu fuseseră foarte dificile şi oricum examenul s-a finalizat. "Subiectele au fost accesibile, însă note maxime nu vor fi la fel de multe ca în anii trecuţi. La unul dintre subiecte se solicitau trei diferenţe între Subcarpaţii Getici şi cei de Curbură, ori este foarte greu chiar şi pentru copiii foarte buni. Şi la subiectul trei, unde se solicitau noţiuni despre Uniunea Europeană, a fost dat un grafic care era greu de interpretat. Aceste subiecte vor face diferenţa între cei buni şi foarte buni, dar note maxime vor fi foarte puţine. În rest, subiectele au fost accesibile, ca de obicei, nu au fost surprize", a spus inspectorul de specialitate, prof. dr. Cătălin Canciu.
Primele rezultate se vor afişa luni, 8 iulie, până la ora 12.00, iar între 12.00 şi 16.00 se vor putea depune contestaţii. Pe 12 iulie se vor afişa rezultatele finale.
* unul dintre subiectele pentru diferenţierea celor foarte buni a fost deosebit de dificil
Ieri, cei aproximativ 1.800 de candidaţi înscrişi la examenul de bacalaureat au susţinut şi ultima probă scrisă, cea la alegere a profilului şi specializării. Cei mai mulţi candidaţi s-au prezentat la geografie - 723 şi la biologie - 573. La fizică au fost 145, la chimie 139, la economie 42, la logică 54, la