BAC 2013. Fraudarea unui examen de Bacalaureat a ajuns un prilej de răfuieli politice şi de imagine, în care s-a implicat până şi şeful Guvernului. Şpaga de la Liceul „Dimitrie Bolintineanu” a fost uitată, ieri, după ce nişte elevi majori, care au vrut să treacă examenele pe bani, au fost chemaţi la audieri. Părinții și politicienii au făcut circ gratuit, în condiţiile în care magistraţii au motivat că directoarea liceului, singura arestată, este un pericol social. Sursa: MARIAN ILIESursa: MARIAN ILIESursa: MARIAN ILIE
1 /.
Scandalul Bacalaureatului fraudat de la Liceul Teoretic „Dimitrie Bolintineanu” din Sectorul 5 al Capitalei a dus la o situaţie de neimaginat. Nimeni nu mai vorbeşte despre şpaga dată profesorilor şi despre flagranta imixtiune a premierului în Justiţie, ci de modul în care nişte elevi majori, care voiau să promoveze examenele cu mită, au fost duşi la audieri.
Poliția și procurorii s-au jucat toată ziua „de-a uite mandatul, nu e mandatul”, iar ceea ce trebuia să fie cea mai mare operațiune de destructurare a fraudei din istoria școlii românești s-a dovedit a fi o fâsâială. Din cei 100 de elevi „programați” să fie aduși la audieri cu autocarele, au dat, până la urmă, cu subsemnatul la poliție numai 20.
Directoarea vrea să fie liberă
În acest timp, singura acuzată din acest dosar, directoarea liceului, Costica Vărzaru, este după gratii şi aşteaptă judecarea procesului în care contestă arestarea sa. Ieri, când scandalul audierilor era în toi, Tribunalul a motivat de ce Vărzaru este un pericol social. „Există riscul ca un elev care a fraudat examenul de bacalaureat să fie declarat admis la o facultate în defavoarea celui care l-a promovat corect”, au explicat judecătorii.
Magistraţii au mai arătat că dacă nu o arestau pe Vărzaru, s-ar fi creat în rândul liceenilor şi a persoanelor care urmează cursurile la fără frecvenţă