Pe măsură ce gradele cresc în termometre se simte nevoia unei schimbări în alimentaţia zilnică. De cele mai multe ori, unele alimente care în alte anotimpuri nu ne creează probleme, vara, ne pot afecta starea de sănătate.
Pentru a ne menţine organismul sănătos, în perioada verii alimentaţia trebuie să fie una uşoară, echilibrată, bogată în legume şi fructe. Aşadar, vă spunem care sunt alimentele sănătoase şi cele pe care trebuie să le evitaţi în zilele caniculare.
Mezelurile
Mezelurile conţin foarte multe grăsimi, şorici şi sare, aşa că sunt total interzise mai ales acum, pe timpul verii. Mai mult, consumul de mezeluri poate duce la apariţia hipertensiunii arteriale, a bolilor cardiovasculare sau a afecţiunilor hepatice.
Grăsimile rele
Şi carnea, mai ales aceea cu un conţinut mare de grăsime, trebuie exclusă din meniu. Consumul de grăsimi pe timp de vară poate duce la stări de leşin, aşa că se recomandă ca în zilele foarte călduroase, când trebuie să ieşiţi afară din casă, să renunţaţi în totalitate la alimentele grase, chiar şi la salatele preparate cu ulei. Dar nu renunţaţi şi la grăsimile bune! Acestea sunt, în general, grăsimile de origine vegetală şi cele care se găsesc în peşte. Se recomandă ca peştele să fie preparat la abur, asortat cu legume de sezon, pentru echilibrarea organismului pe perioada verii.
Prăjelile
Mai ales în zilele toride trebuie să renunţaţi la prăjeli şi la preparatele bogate în calorii, pentru a avea o digestie uşoară. Prăjelile sunt foarte grele pentru stomac şi ficat, mai ales în zilele caniculare. Toxinele rezultate în urma prăjirii alimentelor sunt greu de eliminat din corp, astfel că organismul luptă mai mult pentru a se acomoda cu căldura. Toxinele neeliminate din organism dau stări de oboseală, dureri de cap sau stări de nervozitate.
Ciorbele grase
Dacă în perioada iernii, din când î