Vişinele, consumate atât proaspete, când e vremea lor, cât şi congelate, conţin o mare cantitate de potasiu, care contribuie la stabilizarea ritmului cardiac şi la sănătatea pielii, fără ca acestea să fie însă singurele beneficii de pe urma consumului lor.
Ingrediente:
5 ouă
1 cană de făină
5 linguri ulei
1 cană de zahăr
1 praf de sare
1/2 praf de copt
vişine
Mod de preparare:
Se separă albuşurile de gălbenuş şi se mixează albuşurile cu un praf de sare până se transformă într-o spumă, adăugăm zahărul şi mixăm până se topeşte.
Separat în alt bol mixăm gălbenuşurile cu uleiul până se albesc, adăugăm amestecul peste spuma de albuşuri şi omogenizăm cu o lingură, adăugăm făina treptat (amestecată cu praful de copt) omogenizăm cu mişcări de jos în sus.
Turnăm compoziţia în tava tapetată cu hârtie de copt. Presărăm aluatul crud cu vişinele fara samburi şi scurse de zeamă.
Dăm tava la cuptor până trece testul cu scobitoarea.
Vişinele, consumate atât proaspete, când e vremea lor, cât şi congelate, conţin o mare cantitate de potasiu, care contribuie la stabilizarea ritmului cardiac şi la sănătatea pielii, fără ca acestea să fie însă singurele beneficii de pe urma consumului lor.
Ingrediente:
5 ouă
1 cană de făină
5 linguri ulei
1 cană de zahăr
1 praf de sare
1/2 praf de copt
vişine
Mod de preparare:
Se separă albuşurile de gălbenuş şi se mixează albuşurile cu un praf de sare până se transformă într-o spumă, adăugăm zahărul şi mixăm până se topeşte.
Separat în alt bol mixăm gălbenuşurile cu uleiul până se albesc, adăugăm amestecul peste spuma de albuşuri şi omogenizăm cu o lingură, adăugăm făina treptat (amestecată cu praful de copt) omogenizăm cu mişcări de jos în sus.
Turnăm compoziţia în tava tapetată