Poluarea mediului este o problema grava a zilelor noastre. Dar, în timp ce accentul este pus pe industriile poluante, toxine, precum mercurul si particulele de poluare, o sursa importanta care duce la devastarea mediului este cauzata de productia moderna de alimente.
Departe de a le considera elemente de sustinere a vietii, metodele noastre moderne agricole, extrem de chimice, au urmatoarele caracteristici:
- Distrug substantele nutritive din soluri;
- Distrug microbii esentiali ai solului;
- Contribuie la desertificare si la schimbarile climatice la nivel mondial;
- Satureaza terenurile agricole cu pesticide toxice, erbicide si îngrasaminte care apoi migreaza în apele subterane, râuri, lacuri si oceane.
Dr. Mercola a intervievat-o recent pe Dr. Elaine Ingham, un expert recunoscut la nivel international cu privire la beneficiile stiintei durabile a solului. Potrivit Dr. Ingham, o componenta cheie a agriculturii de succes consta în a avea organisme ajutatoare în sol, specii benefice de bacterii fungi, protozoare, nematoizi benefici, microartfopode si râme, toate acestea contribuind la cresterea plantelor în mod sanatos si normal.
Poluarea mediului este o problema grava a zilelor noastre. Dar, în timp ce accentul este pus pe industriile poluante, toxine, precum mercurul si particulele de poluare, o sursa importanta care duce la devastarea mediului este cauzata de productia moderna de alimente.
Departe de a le considera elemente de sustinere a vietii, metodele noastre moderne agricole, extrem de chimice, au urmatoarele caracteristici:
- Distrug substantele nutritive din soluri;
- Distrug microbii esentiali ai solului;
- Contribuie la desertificare si la schimbarile climatice la nivel mondial;
- Satureaza terenurile agricole cu pesticide