Studiourile Disney şi producătorul Jerry Bruckheimer au făcut tone de bani cu seria „Piraţii din Caraibe”, aşa că aveau de unde să aloce un buget de 225 milioane dolari pentru fantezia western „Lone Ranger - Legenda călăreţului singuratic”, care are astăzi premiera în România şi care deschide o nouă franciză cinematografică.
De ziua Statelor Unite ale Americii, două instituţii americane - Walt Disney Company şi Jerry Bruckheimer Films - au programat premiera pentru blockbusterul "Lone Ranger - Legenda Călăreţului singuratic", o poveste tipic americană despre un justiţiar al epocii în care se construia nu numai o cale ferată, ci statul modern.
Regizorul Gore Verbinski, care a imprimat stilul primelor trei filme din franciza “Piraţilor din Caraibe”, a avut mână liberă să facă “Lone Ranger” aşa cum vrea el, mai ales că poate să deschidă o nouă franciză cu această poveste americană din Vestul sălbatic al secolului al XIX-lea.
Johnny Depp a păstrat stilul piratului Capitan Sparrow, adaptat la stilul western. Una dintre replicile lui din film este “Niciodată să nu dai jos masca!”, ceea ce i se potriveşte şi lui, ca actor. Proiectul acesta nou a trezit repede interesul echipei Bruckheimer-Verbinski-Depp, care căutau o idee nouă şi personaje ofertante pentru o fantezie comică cu acţiune.
Povestea este destul de veche, resuscitată acum pentru că are potenţial. Lone Ranger a apărut ca personaj de teatru radiofonic prin anii ’30, în timpul Marii Recesiuni, când oamenii aveau nevoie de eroi. A avut mare succes şi i s-a creat un personaj de susţinere, indianul Tonto. Justiţiarul Lone Ranger a devenit apoi erou de serial de televiziune, în anii ’50. De altfel, numele Tonto a fost preluat de mulţi clovni de circ.
Filmul de acum aduce o imagine modernă a lui Lone Ranger, împomponată cu tot ce oferă evoluţia tehnicilor cinematografice, iar c