Potrivit lui Seth Roberts, un psiholog american care a pus la punct dieta Shangri-La, persoanele care beau, de două ori pe zi, 1 - 3 linguri de apă îndulcită sau 1 - 2 linguri de ulei de măsline, între mese, înregistrează o scădere a apetitului.
Aceasta este numai una dintre metodele ciudate, dar eficace prin care se poate slăbi, potrivit shape.com. Mai mult, specialiştii spun că mirosul joacă un rol important în modul în care este percepută mâncarea şi din acest motiv se recomandă plasarea unui cleşte de rufe pe nas, păstrând nările închise în timpul mesei!
Creierul este forţat
Renunţarea la una dintre mesele principale şi consumarea unor dulciuri în timpul gătitului figurează pe lista metodelor ciudate de a slăbi. De asemenea, adăugarea de condimente foarte aromate în mâncare poate oferi un mai bun control asupra porţiilor - creierul este astfel forţat să fie atent la noile arome. Cu cât combinaţia de arome este mai insolită, cu atât este mai eficace. În plus, condimente precum scorţişoara şi chimenul sunt pline de antioxidanţi.
O acadea
Nutriţioniştii recomandă de obicei cinci sau chiar şase mese mai mici pe zi. Însă, potrivit unor studii, o frecvenţă mai mare a meselor poate tulbura organismul, care nu mai ştie când îi este foame. Persoanele care gătesc pot consuma o acadea, de preferat cu arome puternice, pentru ca papilele gustative să fie ocupate. În acest fel se evită tentaţia de a gusta tot timpul din felurile de mâncare preparate.
Maraton al foamei
Postul cu întreruperi se numără printre noile tendinţe în materie de cure de slăbire. Un post alimentar de 24 de ore poate fi perceput de organism ca un maraton al foamei!
Cercetătorii israelieni au descoperit că participanţii la un studiu care aveau un mic dejun bogat în proteine şi carbohidraţi - care includea şi un desert - puteau să respec