Autorităţile europene au cerut companiei Google să-şi rescrie politica de confindenţialitate. Gigantul internetului riscă sancţiuni grave în cazul în care nu se va conforma, potrivit The Guardian.
Ameninţările au fost făcute de către organele de reglementare din Marea Britanie, Germania şi Italia şi vin la 15 luni după ce compania şi-a schimbat unilateral politica de confidenţialitate pentru a-şi unifica colecţia de date.
Mişcarea celor trei state europene vine după ce, luna trecută, instituţiile din Franţa şi Spania au depus plângeri împotriva companiei din cauza faptului că nu gestionează cum trebuie cantitatea enormă de informaţii personale colectate zilnic de la utilizatorii serviciilor.
Google a mai avut probleme în Europa din cauza faptului că maşinile Street View au colectat informaţii de la reţelele Wi-Fi pe lângă care a trecut, precum numele utilizatorilor, parolele şi paginile de web accesate. Atât autorităţile europene cât şi cele americane au cerut clarificări din partea companiei în ceea ce priveşte dispozitivul Google Glass şi probelemele legate de intimitate şi confidenţialitatea datelor care vin odată cu el. Mai mult, gigantul a fost implicat şi în scandalul PRISM – programul de spionja iniţiat de NSA prin care se aduna date despre cetăţeni străini presupuşi terorişti.
Acum, autorităţile britanice susţin că noua politică de confidenţialitate, introdusă în martie 2012, ridică „întrebări serioase“ privind conformitatea cu Legea pentru Protecţia Datelor Personale din Marea Britanie. Google trebuie să-şi revizuiască politica până pe 20 septembrie.
Profesorul Johannes Caspar, şef al insituţiei germane care se ocupă cu protecţia datelor, a anunţat că va chema Google la o audiere, deoarece noua politică „încalcă angajamentul companiei la transparenţă totală în ceea ce priveşte folosirea şi manevrarea informaţiilor“. Franţa şi Sp