Ca să salveze suprafaţa cu care a intrat în asocierea Cartierul Tineretului, municipalitatea clujeană se vede obligată să contracteze serviciile unei case de avocatură.
Tribunalul Comercial Cluj (TCC) a dispus dizolvarea societăţii Cartierului Tineretului ceea ce presupune că proiectul parcului fotovoltaic, derulat de municipalitate în parteneriat cu omul de afaceri Arpad Paszkany, nu mai are fundament. Riscul de a pierde cel puţin jumătate din terenul cu care primăria a intrat în asociere este mare, astfel că edilul Emil Boc se grăbeşte să apeleze la o casă de avocatură puternică.
Primăria Cluj-Napoca va solicita Consiliului Local (CL) în prima şedinţă ordinară să aprobe procedura de selectare a unei case de avocatură puternice, care să îi reprezinte interesele în procesul ce vizează situaţia societăţii Cartierul Tineretului. ZIUA de CLUJ a relatat despre dispoziţia Tribunalului Comercial privind dizolvarea societăţii Cartierul Tineretului. Iniţial, Paszkany era asociat cu societatea Polus Real Estate (PRE) şi cu primăria în acest proiect de locuinţe sociale. Paszkany s-a desprins de acest partener, iar cu acordul CL proiectul de locuinţe a fost convertit într-un parc fotovoltaic.
Reprezentanţii Polus (Iris Venture) au declarat război deschis atât omului de afaceri - cu care au mai multe litigii pe rol - cât şi primăriei, pentru că a acceptat reconversia proiectului asociindu-se într-un mod neechitabil cu Paszkany. Decizia TCC nu este defintivă, însă Paszkany sublinia că, dacă aceasta va rămâne la stadiul actual, există riscul nu doar de a se compromite întreg proiectul parcului de energie verde, ci şi de a se pierde aproape jumătate din terenul cu care municipalitatea a intrat în asociere.
Cu alte cuvinte, foştii parteneri din proiectul Cartierul Tineretului ar putea rămâne cu 100 ha din Dealul Sf. Gheorghe dacă decizia dizolvării societăţ