Oraşele-fantomă s-au format din cauza dezastrelor naturale, epuizarea resurselor sau tot felul de accidente istorice. Unele au dispărut, fiind transformate, dar unele s-au păstrat, ca dovadă a unei istorii care la un moment dat era vie, iar acum pot fi vizitate.
BuzzFeed prezintă într-un material video oraşele-fantomă ale Statelor Unite ale Americii
Sub oraşul Seattle se află un oraş-fantomă care a fost acoperit de noua metropolă. Primele clădiri ale oraşului au fost din lemn, iar în 1889 oraşul a fost mistuit de un incendiu. Deoarece pompierul-şef nu era în oraş, departamentul de pompieri nu a fost coordonat bine, iar incendiul a distrus 31 de cartiere.
Care a fost decizia autorităţilor? Clădirile trebuiau să fie consturite din beton, iar oraşul va fi înălţat cu un etaj şi construit deasupra nivelului oraşului iniţial. Oraşul de sub Seattle a rămas aproape intact, iar mulţi au avut în continuare magazine acolo. În plus, pietonii continuau să folosească fostele străzi. În 1907, oraşul a spus că subsolul este o ciumă bubonică şi au fost lăsate să se deterioreze. Sub oraş s-a dezvoltat o mică reţea de pariuri, droguri şi altele.
Puteţi vedea mai multe în video-ul de mai jos
Alte oraşe fantomă ale lumii
Kolmanskop este un oraş din deşertul Namib, în sudul Namibiei. Cândva, oraşul a fost unul construit în jurul minelor din zonă, dar acum este o destinaţie turistică pentru că a fost abandonat şi acoperit de nisip.
În 1908, pe când Namibia era colonie germană, Zacharias Lewala a găsit un diamant. După ce şi-au dat seama că zona este acoperită de diamante, germanii au venit în zonă şi au pornit exploatările. În momentul său de apogeu, oraşul avea spital, sală de spectacole, centrală electrică, şcoală, teatru, cazino şi fabrică de gheaţă. De asemenea, oraşul a avut primul tramvai din Africa şi o legătură de cale ferată spre localitate