Elevii de la Colegiul Naţional de Informatică Tudor Vianu participă la concursuri organizate de NASA şi Agenţia Spaţială Europeană, se duc la olimpiade, dar au timp şi pentru distracţie. Mulţi vor pleca din ţară, dar momentan sunt elitele unei generaţii.
Cunoscut pentru numărul mare de olimpici pe care îi are, acest liceu se axează, de asemenea pe profilul Real, specializarea Informatică. Pe lângă olimpiadele internaţionale, elevii şcolii au mai participat şi la concursuri organizate de NASA sau ESA unde au câştigat premii pentru proiectele lor. Înfiinţat în 1928, Colegiul a fost iniţial intitulat "Liceul Teoretic de Fete" şi abia în în 1997 a devenit "Colegiul Naţional de Informatică Tudor Vianu". De asemenea, trebuie menţionat că rata de promovare de la Bac anul trecut a fost de 100% la „Tudor Vianu“, ultima medie fiind de 6,06.
Elevii de la Colegiul Tudor Vianu au o experienţă deja vastă a participării la concursuri internaţionale. NASA şi ESA i-au premiat, iar absolvenţii se duc la universităţi din afară.
Apocalipsa maya a trecut, dar finalul Terrei este o realitate. Mai devreme sau mai târziu, resursele se vor duce. În 2012, planeta a ajuns la 7 miliarde de locuitori şi ne-a luat doar 13 ani pentru a adăuga un miliard în plus, iar de la 5 la 6 miliarde am trecut în 12 ani. Ritmul poate să se micşoreze, dar tendinţa rămâne valabilă. Potrivit unui studiu „Global Footprint Network“, ar fi nevoie de cinci planete bogate în resurse ca a noastră pentru a produce resursele necesare susţinerii vieţii unei societăţi dezvoltate, cum este cea din Statele Unite ale Americii. Aşadar, trebuie să găsim o cale de scăpare. Una dintre ele o reprezintă spaţiul.
NASA organizează în fiecare an concursul NASA Ames Space Settlement, unde invită elevi mai mari de clasa a 6-a să participe şi să prezinte proiecte sustenabile prin care omenirea s-ar putea muta în s