De-a lungul timpului, numeroase au fost speculațiile legate de momentul în care viața de pe planeta noastră ar putea să dispară complet, făcând din Pământ o planetă singură și pustie.
Unii au legat acest moment de cataclisme naturale, alții l-au conotat cu sensuri apocaliptice, avansând anumite date la care ar fi urmat să se producă temutul sfârșit.
Acum este, se pare, rândul oamenilor de știință să avanseze propriile teorii referitoare la momentul în care formele de viață de pe planeta noastră vor dispărea.
Potrivit cercetătorilor britanici, citați de The Sun, planeta noastră ar străbate acum echivalentul, în termenii vieții omenești, a “crizei vârstei de mijloc”.
Astfel, raportat la scară micro-, Terra ar avea acum aproximativ 50 de ani și, potrivit estimărilor cercetătorilor, ea nu va depăși 70 de ani.
Adaptat la vârsta planetei, aceste estimări ar însemna că viaţa va mai exista pe Pământ pentru încă aproximativ două miliarde de ani, iar ceea ce va duce la distrugerea vieții pe Terra va fi, oricât ar putea părea de ciudat, lipsa dioxidului de carbon.
Cercetătorii britanici sunt de părere, așadar, că anul în care Pământul va dispărea va fi…2.000.002.013, potrivit The Sun.
Tabloul trasat de cercetătorii britanici cu referire la felul în care va arăta viitorul planetei noastre vorbește despre faptul că, peste un miliard de ani, intensitatea Soarelui va creşte, situație care va duce la evaporarea apei.
Gazul necesar vieții plantelor, dioxidul de carbon, va dispărea.
Apoi, la început, vor dispărea treptat-treptat animalele, oamenii, ulterior plantele şi, în cele din urmă, microbii, care se vor dovedi ultimii supraviețuitori de pe Pământ, într-un interval de un miliard de ani.
“Pământul din viitor o să fie un mediu foarte ostil pentru viaţă. Aceasta va fi restricţionată doar în jurul buzunarelor de apă lichidă