În acelaşi timp, directorul Operei Române a călărit un armăsar focos, iar directorul Teatrului Masca a defilat îmbrăcat în ţăran neaoş
Deşi capricioasă, vremea nu a stricat planurile organizatorilor celei de-a patra ediţii a Zilelor Monteorului, cele câteva reprize scurte de ploaie nefiind de ajuns pentru a da peste cap planurile pentru cele trei zile în care staţiunea s-a întors în timp.
Cele mai mari emoţii le-au avut organizatorii în cursul zilei de sâmbătă, atunci când era planificată tradiţionala paradă a costumelor şi maşinilor de epocă, staţiunea fiind spălată de câteva rafale de ploaie abundentă chiar cu câteva momente înaintea startului. Atunci a fost singurul moment în care s-a creat puţină agitaţie, întrucât doamnele îmbrăcate în rochii lungi de epocă s-au grăbit să ajungă la adăpost pentru a nu-şi uda costumele, iar proprietarii maşinilor de epocă decapotabile au fost nevoiţi să acopere autovehiculele pentru a nu risca să fie inundate.
Ploaia s-a potolit repede, aşa că lucrurile au reintrat în normal. Cu puţin înainte de a se da startul paradei, în staţiune şi-a făcut apariţia Daniel Barbu, ministrul Culturii, urmat la scurt timp de ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, deja o prezenţă obişnuită în zonă după ce a devenit proprietara unei case în staţiune. Cei doi s-au întreţinut amical cu oficialităţile locale, în timp ce trăsurile la care erau înhămaţi armăsari focoşi erau trase „la peron" şi îi aşteptau să îi poarte într-un tur al staţiunii, în fruntea paradei.
Semnalul de începere a fost dat în momentul în care directorul Operei Române, Răzvan Dincă, şi el un obişnuit al locului, şi-a făcut apariţia călare pe un armăsar şi a pornit în fruntea coloanei. Urmat de trăsura în care se instalaseră cei doi miniştri, avându-l companion pe actualul primar de Merei, Ştefan Chircă, şi vizitiu pe fostul primar, Ion Fătu, şi de o p