În piaţa Tahrir din Cairo, zeci de mii de manifestanţi s-au adunat pentru a apăra "legitimitatea poporului" şi a îşi arăta susţinerea faţă de decizia armatei de a îl alunga pe Mohamed Morsi în urma manifestaţiilor masive ostile faţă de fostul preşedinte.
În timp ce la sol o mare de steaguri acoperă piaţa plină de lume, pe cer, avioane de vânătoare survolează regulat, lăsând în urma lor fum în culorile steagului egiptean.
Cu toate acestea, tot la Cairo, islamiştii, partizanii preşedintelui decăzut, continuă să se mobilizeze pentru a apăra ei înşişi "legitimitatea" primului preşedinte ales democratic din istoria ţării.
Într-un cortegiu care se îndrepta în direcţia emblematicei pieţe, o pancartă afirma, în engleză: "Egiptul a avut parte de o revoluţie populară, nu o lovitură de stat".
În apropiere, Yasser, de profesie inginer, afirmă că destituirea lui Morsi nu este "contrară democraţiei deoarece 30 de milioane de persoane au ieşit în stradă pentru a îşi exprima furia".
El mai spune că aşteaptă "declaraţia constituţională" care trebuie să lanseze "noul Egipt în care toată lumea să fie integrată". "Frăţia musulmană are un partid şi trebuie să poată participa la viitorul Egiptului", asigură el.
După suspendarea Constituţiei şi destituirea miercuri a preşedintelui Morsi, înlocuit de liderul Înaltei curţi constituţionale, armata a dus o campanie de arestări în rândul liderilor din Frăţia musulmană, din care face parte şi Morsi care este încă arestat.
La fel declară şi Magda, o profesoară ieşită în stradă "pentru a arăta lumii că aceasta este o revoluţie populară şi nu o lovitură de stat care l-a înlăturat pe Morsi".
În piaţa Tahrir este desfăşurat un drapel gigant pe care este scris "Pleacă", un slogan scandat la adresa preşedintelui islamist la 30 iunie, în cursul primelor manifestaţii masive anti-Morsi, căruia i se repr