Ca multe alte fructe pe care le savurezi cu plăcere, piersicile provin din China, însă numele lor au la rădăcina cuvântul persica pentru că s-a crezut o vreme că aveau originea în Persia - Iranul de astăzi. Principala lor calitate este savoarea, gustul proaspăt și dulce, care vindecă orice stare proastă în zilele caniculare.
Ingrediente:
150 ml apă
100 g zahăr
3 piersici mari, bine coapte
50 ml șampanie
50 ml rom (dacă se poate, alb)
Mod de preparare:
Apa și zahărul se pun la fiert timp de 2-3 minute, apoi se lasă siropul deoparte să se răcească. Piersicile se decojesc, se scot sâmburii și se pasează cu furculița ca să iasă un piure cu bucățele de piersică în el. Siropul răcit se înglobează în piure-ul de piersici, la care se adaugă șampania (sau orice vin alb și dulce) și romul. Amestecul se dă la congelator pentru 6 ore timp în care se mai scoate forma de 2-3 ori și se mai amestecă înghețata în așa fel încât în final să nu fie omogena, ci să arate ca și cum ar fi bucăți de gheață sparte mărunt prin ea.
Pentru o variant de granite care să fie servită și copiilor, inlocuiti bauturile alcoolice cu suc de portocală și șampanie pentru copii.
Ca multe alte fructe pe care le savurezi cu plăcere, piersicile provin din China, însă numele lor au la rădăcina cuvântul persica pentru că s-a crezut o vreme că aveau originea în Persia - Iranul de astăzi. Principala lor calitate este savoarea, gustul proaspăt și dulce, care vindecă orice stare proastă în zilele caniculare.
Ingrediente:
150 ml apă
100 g zahăr
3 piersici mari, bine coapte
50 ml șampanie
50 ml rom (dacă se poate, alb)
Mod de preparare:
Apa și zahărul se pun la fiert timp de 2-3 minute, apoi se lasă siropul deoparte să se răcească. Piersicile se decojesc, se scot sâmburii și se pasează cu furculița ca să iasă un piure cu buc