Specialiştii spun că mulţi sunt conştienţi de ea şi profită de această ocazie pentru a se scuza de anumite infidelităţi.
Deşi adevărul este undeva la mijloc, există o "epidemie" de...dependenţă de sex, după cum subliniază cercetătorii.
Ca o metodă
Mai mult, pe seama "nimfomaniei" se pot face şi bani: Kim Catrall, care a jucat-o pe Samantha în serialul Sex & the City, s-a declarat dependentă de sex şi a făcut o afacere din acest lucru, fiind invitată la emisiuni cu tematici aferente şi jucând în filme din aceeaşi categorie. În anul 2008, actorul David Duchovny a recunoscut că suferă de aceasta tulburare şi s-a internat într-o clinică, pentru tratament.
În 1993, actorul Michael Douglas a fost internat la clinica Sierra Tucson pentru tratarea dependenţei de sex. Conform unor publicaţii, contractul prenupţial încheiat cu soţia sa, Catherine Zeta-Jones, conţine o penalizare de 5 milioane de dolari pentru infidelitate.
„Dacă individul face sex din pură plăcere, dragoste şi atracţie faţă de un anumit partener, indiferent de timpul acordat acestei activităţi, nu este dependent”, afirmă specialiştii. Care adaugă că în schimb, „sexul luat ca o metodă prin care persoana în cauză să uite de anumite evenimente marcante din viaţa sa, sau să înlocuiască un gol, atunci sexul se transformă în boală!”.
Sentiment de vină
„Poate fi la fel ca în cazul alcoolului sau drogurilor - sexul nu este făcut din pură plăcere, ci pentru că generează o plăcere temporară, care determină individul să îşi schimbe, pentru scurtă durată, perspectiva asupra vieţii, într-un mod pozitiv”, este de părere psihoterapeutul britanic Paula Hall, care a fost la un moment dat citată de Cosmpolitan UK.
Şi scriitoarea Susan Quilliam, autoare a lucrarii "Joy of Sex", are o părere în acest sens: „Dependenţii de sex sunt victime. Un dependent de sex s