O sticlă de vin se vinde şi cu 11.000 de lei, iar preţul poate creşte de la o zi la alta. ECONOMICA.NET vă prezintă cele mai scumpe vinuri care pot fi cumpărate în România.
Pomerol Chateau Petrus 2006 rouge (95% Merlot, 5% Cabernet Franc) este cel mai scump vin comercializat pe plan local, potrivit unui clasament realizat pentru ECONOMICA.NET de Lerida International, cel mai mare importator de vinuri din România și unul dintre cei mai mari distribuitori de băuturi alcoolice.
În momentul de faţă, o sticlă de Pomerol costă 11.000 de lei (preţ de listă), dar preţul lui poate creşte de la o zi la alta. Spre exemplu, în luna mai, acelaşi vin costa 8.000 de lei. “Preţurile se modifică în funcţie de piaţa internaţională, de câte sticle au mai rămas etc. Preţul vinului scump creşte întotdeauna. Azi poate fi cumpărat la 2.000 de euro, iar mâine poate ajunge la 5.000 de euro”, a declarat pentru ECONOMICA.NET Bogdan Ciocoveanu, General Manager Lerida International. Potrivit acestuia, vinurile din România nu ajung la astfel de preţuri.
Un Pauillac 1er Cru Classe Chateau Lafite Rothschild 2004 rouge (Cabernet Sauvignon 75%,Merlot 20% Cabernet Franc 4%,Petit Verdot 1%) pleacă de la 5.500 de lei, fiind al doilea cel mai scump vin comercializat în România, în vreme ce pentru o sticlă de Saint Emilion 1er Grand Cru Classe Chateau Cheval Blanc 2004 rouge preţul începe de la 3.600 de lei.
Pe locul patru în clasamentul celor mai scumpe vinuri de import se regăseşte Pessac-Leognan 1er Cru Classe Chateau Haut Brion 2004 rouge, care costă de la 3.500 de lei, iar o sticlă din acelaşi vin, dar din 2002, porneşte de la 3.200 de lei.
Cine cumpără
Oficialul Lerida susţine că printre cumpărătorii de vinuri foarte scumpe se numără atât persoane fizice, români cu bani cu educaţie în materie de artă culinară, dar şi marile corporaţii. “Clienţii noştri sunt persoa