Şefii de promoţie de la UMF, încântaţi de sistemul de învăţământ din România. Absolvenţii liniilor de studii Română, Engleză şi Franceză de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” spun că formarea universitară şi experienţa profesională de la Cluj nu se compară cu cea din afară. Absolvenţii din ţările terţe au cerut Guvernului sprijin pentru extinderea liniei de studii.
8 1.129 de studenţi ai Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu" au avut sâmbătă festivitatea de absolvire. Printre emoţii, discursuri, cântece şi poze, viitorii medici au pus punctul pe "i": la Cluj se face performanţă.
"Universitatea s-a impus nu numai în România, ci şi peste hotare. În ultimii 5 ani, datorită rezultatelor obţinute de absolvenţii săi la Examenul Naţional de Rezidenţiat, Facultatea de Medicină din Cluj s-a situate pe primul loc în ţară şi sperăm că şi la toamnă vom reuşi să păstrăm acest lucru. Sunteţi cei mai buni şi trebuie să rămâneţi cei mai buni", a explicat decanul Facultăţii de Medicină, profesorul Anca Buzoianu, în deschiderea Galei Absolvenţilor.
Cristina Ciopor, şefa de promoţie a Facultăţii de Medicină, linia Română, a arătat că performanţa poate să se dezvolte, în continuare, la Cluj. "Timp de 6 ani am dat o adevărată competiţie cu noi înşine. Nu am uitat, însă, nici dorinţa noastră de a face bine şi de a ne pune în slujba pacientului. (...) am vrut să vin la Cluj pentru că am aflat din surse sigure că sunteţi cei mai buni. Vă respect pe cei care aveţi tăria şi curajul să o luaţi de la zero în alte ţări, dar vă respect mult mai mult pe cei care aveţi curajul să rămâneţi aici şi să luptaţi, să demonstraţi că medicina de calitate se poate face şi în România. Eu cred că e momentul să începem să dăm calitate vieţii", şi-a încurajat colegii, Cristina.
UMF Cluj a împlinit, în 2013, 140 de ani şi este p