Sărbătoare mare în comuna Mânzăleşti în week-end-ul tocmai încheiat. În decorul pitoresc de la Meledic s-a desfăşurat cea de-a 43-a ediţie a Festivalului Slănicului, care a beneficiat anul acesta de o importantă promovare prin programul „Cele mai frumoase sate din România”, iniţiat de Asociaţia cu acelaşi nume şi susţinut logistic şi financiar de Autoritatea Naţională pentru Turism, Asociaţia Naţională de Turism Rural Ecologic şi Cultural România (ANTREC) şi Ministerul pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri şi Turism. Pe lângă muzica bună şi atmosfera de veselie, participanţii au avut noroc şi de vreme bună.
După cum ne-a declarat primarul comunei Mânzăleşti, Valeriu Beşliu, şi la ediţia de anul acesta a Festivalului, peste 2.000 de vizitatori au trecut pragul complexului turistic de la Meledic, acolo unde muzica antrenantă, combinată cu cheful de distracţie, a făcut ca timp de două zile, Mânzăleştiul să fie polul distracţiei în judeţul Buzău, în primul week-end din luna iulie. Vizitatorii au fost încântaţi de artiştii locului, de cei ai Centrului Judeţean de Cultură şi Artă Buzău, dar şi de invitatul de onoare, Nelu Vlad, solistul cunoscutei formaţii Azur, al cărui recital de o oră a fost, de departe, cel mai aşteptat de participanţii la Festival.
Pe scena festivalului au evoluat pe rând grupurile folclorice din Mânzăleşti „Ciobănaşul” (copii îndrumaţi de Cecilia Petrescu), „Brâuleţul” (copii şi adulţi, îndrumători Emilia Cristea şi Gabi Moldoveanu), „Slănicul” (adulţi, îndrumător Cecilia Petrescu), Grupul folcloric de la Lopătari şi „Florica” de la Zărneşti. Nu au lipsit meşterii populari Amalia Papazissu, de la Beceni, însoţită de soţul său, şi Ioana Matei de la Mânzăleşti. De asemenea, au fost remarcate lucrările meşterilor populari din Covasna, dar nu au trecut neobservate nici standurile cu lucrări în lemn ori cele cu legume.
Alături