În ciuda faptului că toţi ştim ce înseamnă alimentaţia sănătoasă, din păcate, nu toţi suntem adepţii acesteia. Specialiştii ne învaţă ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer.
Avem la îndemână o serie de mijloace naturale care ne pot feri de temuta boală. În afara unui stil de viaţă sănătos, alimentaţia constituie elementul-cheie. Iată ce trebuie să consumăm pentru a preveni apariţia acestei maladii.
Legumele crucifere, un aliat
Varza, broccoli, conopida, varza de Bruxelles, napii, guliile şi ridichile curăţă organismul şi au proprietăţi anticancerigene.
Caisele întineresc metabolismul
"Bogate în vitamine şi minerale, caisele previn cancerul. De asemenea, o substanţă din sâmburele acestui fruct încetineşte procesele degenerative şi ne menţine tineri", explică dr. Laurenţiu Luca, directorul Clinicii PULS.
Ceapa verde, reechilibrare hormonală
Consumul de ceapă verde reduce incidenţa cancerului ovarian şi mamar la femei, a celui genital la bărbaţi şi a cancerului tiroidian şi renal. În plus, ceapa verde ajută la reechilibrarea hormonală a organismului.
Usturoiul verde, antioxidant
Aliment puternic anticancerigen, usturoiul verde are efect antioxidant şi imunostimulator. În plus, conţine hormoni vegetali ce reglează sistemul endocrin şi scad riscul apariţiei cancerului pulmonar şi esofagian, genital, de intestin şi pancreas.
Peştele gras, aliment-minune
"Bogat în Omega 3, peştele este alimentul-minune în prevenţia cancerului. Minimum de două ori pe săptămână ar fi indicat să mâncaţi macrou, somon sau hering", recomandă dr. Luca.
Pătrunjelul asigură protecţie
Frunzele de pătrunjel previn cancerul şi protejează de cancer plămânii, ficatul, intestinele şi rinichii. De asemenea, consumul de pătrunjel es