Muzeul Obiceiurilor Populare din Bucovina din Gura Humorului a devenit, pentru câteva zile, un adevărat templu al umorului, prin etalarea unor expoziţii circumscrise celei de-a XXIII-a ediţii a Festivalului Internaţional de Grafică Satirică şi Literatură Umoristică „Umor la Gura Humorului”.
Expoziţia-concurs „1+ 1= ?”, expoziţii de grafică veche, fotografie umoristică şi grafică satirică
Ca în fiecare an, în paralel cu expoziţia-concurs care etalează lucrările prezentate de participanţii la secţiunea de Grafică satirică (anul acesta au fost 173 de concurenţi din 40 de ţări), lucrări care la această ediţie au avut ca temă „1+ 1= ?”, în saloanele muzeului humorean s-au înşiruit câteva expoziţii de excepţie, câteva dintre ele cu lucrări din colecţiile care aparţin preşedintelui de onoare al festivalului, maestrul caricaturii Ştefan Popa POPA'S.
Este de remarcat expoziţia de grafică veche a revistei „Furnica” (din anii 1912 - 1913), o interesantă expoziţie de fotografie umoristică, dar şi expoziţiile care prezintă lucrările de grafică satirică ale lui Cătălin Bîlea, Sergiu Grapă, Gabriel Bratu sau Xu Xiao.
Ca şi în anii anteriori, un spaţiu de expunere a fost rezervat pentru etalarea lucrărilor regretatului artist humorean George Gavrilean.
O expoziţie absolut inedită: grafică de Marin Sorescu
O expoziţie absolut inedită a fost cea care reunea o serie de lucrări de grafică realizate de poetul, dramaturgul, prozatorul şi eseistul Marin Sorescu (1936 - 1996), care a avut o preocupare aparte pentru arta plastică, îndeosebi pentru pictură, cel care, urmărit din copilărie de pasiunea de a picta, mărturisea la un moment dat că „n-am avut timp să mă fac pictor, dar nici nu m-am lăsat de tot”.
Florin Rogneanu, directorul Muzeului de Artă Craiova, membru în juriul secţiunii de Grafică satirică a ediţiei din acest an la (ediţie