După un scandal teribil, soldat cu arestări, demiteri la nivel înalt şi sute de elevi audiaţi, bacalaureatul de anul acesta s-a încheiat. Ieri s-au afişat rezultatele, şi, în ciuda peripeţiilor ce au avut loc în mai multe centre de examinare, rezultatele au fost mai bune decât în anii trecuţi.
Ieri a fost agitaţie mare în toate liceele-centre de examinare la bacalaureat, mai ales în jurul prânzului, când la aviziere au fost afişate listele cu notele candidaţilor. La Colegiul Naţional Tudor Vianu din Capitală atmosfera era de sărbătoare.
Liceul e cunoscut ca fiind unul care produce informaticieni pe bandă rulantă, iar rezultatele de anul acesta de la testul de maturitate confirmă această lege nescrisă.
“Gata cu examenele! Am udat Bac-ul cu şampanie! Voi pleca la facultate în Olanda! Abia aştept”, ne-a spus entuziasmat Victor State, unul din elevii care şi-a încheiat studiile aici, având media generală 8,53. Ştia că va învăţa peste hotare încă din luna februarie, de când a aplicat şi a fost acceptat la Hanze University. Alexandru Preda, colegul lui, a luat şi el bacalaureatul cu o medie mare, 8,48.
“Aştept răspunsul de la două instituţii din Anglia. Acolo e obligatoriu să aplici în două locuri, ca să ai o variantă de rezervă. Eu voi merge, cel mai probabil la Birmingham University”. Un an de studiu la instituţia în care speră să fie acceptat Alex costă 9.000 de lire.
“Nu voi da nici un ban deocamdată. Suma va fi achitată de stat, printr-un împrumut pe care eu îl voi plăti după ce mă angajez, în termen de 20 de ani”, ne-a explicat acesta. Alţi doi absolvenţi din gaşca pe care am întâlnit-o la “Vianu” sunt Cristian Mărculescu şi Cosmin Jalbă. Vor rămâne să studieze în ţară
Primul ţine să se laude cu un 10 curat la mate şi o notă finală de 9,68. Chiar dacă această medie i-ar asigura un loc la una din universităţile de top ale lumii, la care r