Primii elevi de la Liceul Teoretic „Dimitrie Bolintineanu” din Capitală, care vor fi audiaţi în cazul fraudării examenului de bacalaureat, au ajuns luni la sediul Poliţiei Capitalei. 46 de elevi urmează să dea astăzi explicaţii referitoare la sumele nejustificate de bani găsite asupra profesorilor care i-au supravegheat în timpul examenului.
Bogdan Staicu, purtătorul de cuvânt al Parchetului Capitalei, anunţase vineri că vor avea loc noi audieri sâmbătă în cazul celor 250 de absolvenţi de la Liceul „Dimitrie Bolintineanu” care au dat bacalaureatul anul acesta, în dosarul în care există suspiciuni că examenul ar fi fost fraudat la acest liceu.
17 elevi au fost audiaţi în cursul zilei de vineri de procurori la sediul Poliţiei Capitalei. Potrivit lui Staicu, cei care au fost audiaţi au decis acest lucru de bunăvoie. Staicu a precizat că nu au existat mandate de aducere, ci doar procese verbale de citare. În următoarele zile, în scandalul „şpaga de la Bolintineanu” vor fi audiaţi toţi cei 250 de elevi.
Mandatele de aducere erau emise pentru aproximativ 100 de elevi, dar nu s-a pus problema punerii lor în aplicare înainte de realizarea procedurii de citare, a declarat ulterior Bogdan Staicu la un post de televiziune.
Costica Vărzaru, directoarea Liceului „Dimitrie Bolintineanu“,a fost arestată marţi seara pentru trafic de influenţă, îi îndemna pe diriginţi să le ceară părinţilor banii pentru subiectele rezolvate la examenul de maturitate încă din luna mai, când elevii începeau pregătirile pentru banchetul de sfârşit de an.
Potrivit sesizării venite de la ofiţerii Serviciului Român de Informaţii, sesizare de la care procurorii şi poliţiştii bucureşteni au pornit această anchetă, practica şpăgii la Bac funcţionează la Liceul „Dimitrie Bolintineanu“ de mulţi ani.
Faptele fo