Litoralul este doar o parte a bogăţiei Dobrogei, spun autorităţile din Ostrov și Adamclisi care au pus la punct un proiect prin care promovează biodiversitatea. Astfel turiştii sunt invitaţi să descopere şi alte părţi ale acestui spaţiu cu nenumărate resurse naturale şi istorice. Printre acestea se numără cetatea Adamclisi, monumentul şi cetatea Tropaeum Traiani sau mănăstirea Dervent.
”Promovarea turistică a zonei Ostrov – Adamclisi”. Așa se numește proiectul care vizează două noi trasee pe care le pot alege cei care ajung în Dobrogea şi vor să descopere unicitatea acestui spaţiu.
”Proiectul se referă la promovarea turistică a zonei Ostrov Adamclisi, proiect care cuprinde mai multe trasee turistice. Sunt două trasee turistice: Constanța – Adamclisi – Ostrov, Mangalia – Adamclisi – Ostrov”, a declarat Nicolae Onea, primar Ostrov.
Turiştii sunt invitaţi să descopere bogăţia naturală a Dobrogei şi să cunoască oamenii locului, tradiţiile şi obiceiurile acestora.
”Proiectul are o valoare de 520 de mii de ron, o valoare eligibilă de 360 de mii de ron, din programul, din fondul național de dezvoltare rurală cu o contribuție locală de 8.500 de ron. După cum observați, contribuția noastră este destul de mică, însă valoarea proiectului este destul de însemnată”, a declarat Nicolae Onea, primar Ostrov.
Campania de promovare a celor două trasee va urmări distribuirea a 900 de mii de pliante și 3 mii de broșuri în 400 de locații de pe litoral. Cetatea Adamclisi va fi promovată printr-un film de animație 3D care redă un tur virtual al spaţiului. În Mamaia, turiștii vor putea vedea și o expoziție fotografică ce cuprinde instantanee din punctele centrale ale noilor trasee din Dobrogea.
Litoralul este doar o parte a bogăţiei Dobrogei, spun autorităţile din Ostrov și Adamclisi care au pus la punct un proiect prin care promovează biodiversitatea. Astfel