Pentru a doua oară în această lună, segmentul spot de la Sibex s-a remarcat cu un volum ridicat, care reaminteşte de faptul că operatorul sibian administrează şi o astfel de piaţă. De această dată, în prim plan s-au aflat chiar acţiunile Sibex, cu un total de 160.000 de titluri transferate dintr-o singură tranzacţie. Cotaţia SBX a scăzut cu 9,09% la 0,6 lei/acţiune, preţ cu 40% sub valoarea nominală.
Pe segment derivatelor, jucătorii manifestau un optimism destul de pronunţat, reflectat de creşterile majorităţii cotaţiilor. Deşi destul de ample, aprecierile nu au generat în primele şapte ore ale şedinţei şi un volum pe măsură, participanţii privindu-le destul de circumspect. Nivelul lichidităţii era aşadar unul destul de modest, cu circa 600 de contracte încheiate până la ora 17.15 şi o valoa¬re de 7,2 milioane lei.
La nivelul produselor, derivatul pe Dow Jones era din nou primul în top. Pentru scadenţa septembrie acesta atrăgea 369 de contracte, iar cotaţia indicelui creştea generos, cu 112 puncte, la 15.178 de puncte. Şi pe piaţa americană se consemna o evoluţie pozitivă a indicilor, investitorii aflându-se în aşteptarea sezonului de raportări, al cărui start urma să fie dat de Alcoa.
Pe piaţa aurului se observau 88 de contracte SIBGOLD şi 63 de contracte SIBGOLD_RON pe scadenţa august. Preţul unciei creştea cu 10 şi cu 21,2 dolari, cotaţiile pentru cele două simboluri valorând 1229,4 şi 1235,7 USD/uncie, conform datelor de la ora 17.15. Creşterea aurului vine în contextul în care se speculează că metalul nobil ar putea evolua mai bine în semestrul doi al anului. Tot pe segmentul mărfuri se mai observau 33 de contracte pe simbolul DEOIL_LSC scadenţa august. Barilul se deprecia cu 0,71%, la 102,56 dolari.
Pentru perechea euro/dolar, tranzacţionată în lei, numărul contractelor încheiate era de numai 19 pe scadenţa septembrie. Pentru aceast