Este una dintre cele mai apreciate plante din Asia. Camelia sinensis este planta căreia i se opreşte procesul natural de fermentaţie pentru a se obţine ceea ce cunoaştem: frunzele din care se prepară deliciosul ceai verde!
Dr. Katherine Crew de la Centrul Medical de la Universitatea Columbia din New York a realizat un studiu cu privire la extractul de ceai verde care conţine pigmenţi de plante şi antioxidanţi cu numele polifenol E. Aceşti pigmenţi nu doar că pot să oprească creţterea celulelor canceroase, ci şi să blocheze pătrunderea lor în ţesuturi.
Factor de protecţie
Compoziţia acestui ceai? Uleiuri esenţiale, teină, tannini catechici, aminoacizi, vitamina C, proteine, calciu, fluor şi altele. Toate aceste componente fac din ceaiul verde un excelent antioxidant, diuretic, stimulator cerebral, stimulator al proceselor de ardere a grăsimilor şi factor de protecţie anticancer.
Studiul lui Katherine Crew a implicat 40 de femei cu aşa-numitul cancer mamar hormonal negativ. Unele femei au primit medicamentul care conţinea polifenoli E, în timp ce altele au primit un placebo (medicament inactiv). Nivelul de creştere a hepatocitelor la femeile care suferă de cancer mamar, este cel mai important indicator, care arată răspândirea cancerului. După doar două luni de tratament cu extract de ceai verde s-au constatat progrese enorme în rândul celor care luptă cu cancerul.
Doar câteva
Iată doar câteva dintre proprietăşile ceaiului verde: scade nivelul LDL al colesterolului (cel “rău”) şi creşte nivelul de HDL colesterol (cel “bun”) – cei care consumă extract de ceai verde pot consuma alimente cu mai mult colesterol, fără să înregistreze creşteri ale nivelelor plasmatice de colesterol; limitează coagularea anormală a sângelui, care stă la baza apariţiei trombozelor; reduce valorile tensionale mari – prin reducerea nivel