Alimentaţia gresită si apariţia unor boli grave sunt elemente indestructibil legate. Pentru a scăpa de cancer, ulcer, accidente vasculare, insomnie sau varice este suficient să consumi câteva alimente care n-ar trebui să lipsească nici din alimentaţia zilnică a omului sănătos
Iata cele mai sanatoase 10 alimente, asa cum recomanda specialisti in nutritie.
Mere
Merele sunt o sursă excelentă de pectine, fibre care micsorează nivelul colesterolului si al glucozei (zahărului) din sânge. Merele proaspete conţin multă vitamina C, care protejează celulele organismului de distrugere. Ajută la formarea colagenului, substanţă care ne menţine ţesuturile si vasele de sânge sănătoase, ea fiind absolut necesară pentru absorbţia fierului si a acidului folic.
Migdale
Bogate in nutrienţi ca fibre, riboflavină, magneziu, fier si calciu (o mână de migdale conţine 100 mg calciu). În plus, aceeasi cantitate furnizează necesarul zilnic de vitamina E, combătând sterilitatea si căderea părului. Datorită grăsimilor monosaturate, scad colesterolul si ne feresc de infarct. Fiind una dintre cele mai bune surse de proteine, sunt revitalizante, mai ales după boli.
Afine
Afinele conţin fitonutrienţi care previn si vindecă infecţiile urinare atât de frecvente la femei, mai ales in perioada rece. Ele imbunătăţesc memoria de scurtă durată si, consumate in cure de zece zile in fiecare vară, ne feresc de boli ca Alzheimer, la bătrâneţe. Conţin puţine calorii, ceea ce le recomandă ca aliment de bază in timpul dietelor de vară sau al perioadelor de abuzuri alimentare.
Broccoli
În afară de faptul că sunt o importantă sursa de calciu, potasiu si fibre, substanţele conţinute de această legumă ne feresc de bolile cronice precum cele cardiovasculare, diabet sau anumite cancere, in special cel de colon si prostată. Datorită antioxidanţilor ca vitamina