Aflat în insolvenţă, Rapid ar putea juca în Liga I fără un plan de reorganizare aprobat
Scenariul ţesut în jurul completării celor 18 locuri ale Ligii I, stabilite prin votul Adunării generală, acreditează ideea că s-a făcut orice pentru menţinerea Rapidului pe prima scenă. Un club care nu a luat licenţa, aflat în insolvenţă şi fără un plan de reorganizare aprobat de judecătorul sindic, ţinut în viaţă mai mult de dragostea suporterilor, ar putea să evolueze în Liga I purtând deasupră-i spectrul unui permanent pericol de faliment.
Având în LPF un avocat proactiv şi prointeresat, giuleştenii şi-au văzut şansele sporind odată cu decizia TAS în cazul „U Cluj versus FRF”. „Au situaţii asemănătoare, trebuie să le dăm o şansă, altfel suntem în culpă”, a fost mesajul transmis la Comitetul Executiv de sâmbătă de reprezentanţii FRF. Nici nu mai conta că situaţiile nu erau asemănătoare. Rapid nu are planul de reorganizare aprobat nici la această dată, iar următoarea înfăţişare în faţa judecătorului sindic este programată în septembrie, când este loc de o nouă amânare, date fiind contestaţiile depuse la dosar.
Statutul a decis!
Ok, dar după ce regulament să se judece? În 2011, se abrogase articolul din ROAF care reglementa situaţia locurilor rămase vacante din varii motive. „Mergem la statut, acolo se spune că în Comitetul Executiv se reglementează situaţiile speciale. Acesta este un caz special”, a fost concluzia celor opt persoane prezente la şedinţa de sâmbătă.
S-a votat mai întâi, cu 7 voturi la unu, păstrarea a 18 locuri, apoi s-a trecut la propunerile pentru completarea ultimului loc. Dumitru Costin a venit cu soluţia: un baraj între echipele cu cel mai bun punctaj, socotindu-se cote egale pentru dreptul sportiv şi cel financiar. Pe listă, ar fi rămas patru cluburi, inclusiv Iaşiul şi Bistriţa, însă tim