Pentru că ne place salamul de biscuiţi şi este un dulce uşor de preparat, ce-ar fi să variem puţin forma şi să preparăm nişte prăjiturele absolute delicioase.
Ingrediente :
500g biscuiţi;
2 linguri cacao;
1 cană lapte călduţ;
zahăr pudră (opţional);
2 linguri inka;
fulgi de cocos (opţional).
Mod de preparare:
Biscuiţii se mărunţesc (fie cu maşina de tocat, fie cu un făcăleţ, fie cu robotul).
Se pot folosi petit beurre, picnic sau orice alt fel de biscuiţi simpli.
Se amestecă biscuiţii cu cacao şi cu inka.
Se pune şi laptele şi se frământă bine, până devine compoziţia ca un aluat legat şi elastic ce nu se mai lipeşte de pereţii vasului.
Dacă dorim să obţinem nişte prăjiturele foarte dulci adăugăm 1-2-3 linguri de zahăr pudră, în funcţie de preferinţe.
Când este gata aluatul se pune pe masa curată şi se întinde cu sucitorul până când "foaia" are 1 cm grosime. Din această foaie se decupează prăjiturele cu ajutorul formelor de fursecuri. Surplusul rămas se frământă din nou şi se întinde, până când se termină aluatul.
Fursecurile astfel obţinute se pot tăvăli prin fulgi de cocos şi gata!
Pentru că ne place salamul de biscuiţi şi este un dulce uşor de preparat, ce-ar fi să variem puţin forma şi să preparăm nişte prăjiturele absolute delicioase.
Ingrediente :
500g biscuiţi;
2 linguri cacao;
1 cană lapte călduţ;
zahăr pudră (opţional);
2 linguri inka;
fulgi de cocos (opţional).
Mod de preparare:
Biscuiţii se mărunţesc (fie cu maşina de tocat, fie cu un făcăleţ, fie cu robotul).
Se pot folosi petit beurre, picnic sau orice alt fel de biscuiţi simpli.
Se amestecă biscuiţii cu cacao şi cu inka.
Se pune şi laptele şi se frământă bine, până devine compoziţia ca un aluat legat şi elastic ce nu se mai lipeşte de pereţii vasului.
Dacă