Este vară, soarele este din ce în ce mai arzător, iar noi ne expunem pielea razelor acestuia din ce în ce mai mult. O piele bronzată este frumoasă, într-adevăr, dar de cele mai multe ori, nu și sănătoasă.
Pentru a-ți proteja pielea de radiațiile UV și pentru a o menține sănătoasă, consumă frecvent, mai ales în această perioadă, următoarele alimente:
Somon
Somonul este un adevărat super-aliment, atunci când vine vorba de protejarea pielii. Acesta este o sursă excelentă de acizi grași Omega-3 care ajută la protejarea pielii și la prevenirea îmbătrânirii premature. În plus, mai conține și astaxantină, un super carotenoid care are cel mai puternic efect antioxidant. Ca idee, este de 8000 de ori mai puternic decât coenzima Q10 și de 6000 de ori mai puternic decât vitamina C. Acesta curăță radicalii liberi din pielea expusă la soare, crește elasticitatea, tonusul și finețea pielii și atenuează durerile și inflamațiile asociate cu arsurile solare.
Morcovi
Constituie una dintre cele mai bune surse de beta-caroten, un nutrient care este cunoscut pentru rolul pe care îl are în protejarea pielii împotriva radicalilor liberi. Morcovii conțin, de asemenea, vitamina C și o multitudine de alte elemente nutritive. Atunci când cumperi morcovi, alege-i pe cei mai închiși la culoare, deoarece conțin mai mult beta-caroten.
Spanac
Conține o cantitate foarte mare de beta-caroten și vitamine care ajută la protejarea pielii. Este, de asemenea, una dintre cele mai bune surse de glutation, un antioxidant puternic care a stat în lumina reflectoarelor în ultimii ani, fiind venerat și denumit “antioxidant master”.
Ceai verde
Deși nu este un aliment, ceaiul verde este inclus în această listă deoarece a fost demonstrat că inhibă în mod eficient îmbătrânirea prematură a pielii datorată expunerii la soare. Efectele benefice ale ceaiului ver