Parte din aparatura adusă la Ambulatoriul de Specialitate al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina şi nefolosită, din 2011, pentru că este specifică intervenţiilor spitaliceşti, a fost transferată în acest an în spital, cu acordul CJ.
Pacienţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina beneficiază, din această primăvară, de aparatură nouă, aprovizionată prin intermediul proiectului de reabilitare a Ambulatoriului de Specialitate, finanţat cu fonduri europene. În cadrul proiectului au fost refăcute spaţiile policlinicii, dar s-a cumpărat şi aparatură de aproximativ 2 milioane de euro. Doi ani, însă, anumite aparate nu au putut fi folosite pentru că la capacitate maximă pot fi exploatate doar în spital, iar schimbarea destinaţiei a fost o problemă pentru care s-au tot căutat soluţii juridice.
„În acest an, prin februarie, cred, am obţinut acordul de la Consiliul Judeţean şi de la Autoritatea de Management a proiectului să transferăm câteva aparate în spital, unde deservesc atât pacienţii spitalului, cât şi pacienţii din ambulatoriu. Ar fi fost de neacceptat să avem aparatele, pe care medicii le-au solicitat, şi să nu le folosim”, a declarat managerul SJU, Andrei Iordache.
Monitoare pentru sala de chirurgie, o lampă scialitică, o masă de operaţie pentru ORL, o linie de uretro-rezetoscopie sunt aparate folosite acum în spital. Pentru unele dintre acestea se impuneau condiţii speciale de sterilitate, specifice sălilor de operaţie.
Cum de au ajuns pe lista de investiţii pentru ambulatoriu nu e greu de explicat. Prin 2006, când s-a născut ideea proiectului, medicii au fost solicitaţi să întocmească un necesar de aparatură, fără ca cineva să-şi pună problema că ar putea fi vreo problemă faptul că urmează să fie folosite în spital, nu în policlinică, altfel, chiar şi la acel moment, instituţie subordonată spitalului. Între timp s-a stabi