Candidații care nu au reușit să promoveze examenul de Bacalaureat în sesiunea de vară mai au o șansă în luna august, când începe sesiunea de toamnă. Dreptul de a susține Bacalaureatul îl au elevii care au terminat cursurile de învăţământ liceal. Înscrierile încep în 15 iulie, iar în 5 septembrie vor fi afișate rezultatele finale.
Promovarea examenului de Bacalaureat permite accesul în învatamântul superior, în conformitate cu condițiile generale și specifice stabilite în acest sens. În urma promovării examenului de Bacalaureat, absolventului i se eliberează diploma de Bacalaureat. Absolvenții care au promovat toate clasele liceale cu medii generale de minimum 9,50, iar la examenul de bacalaureat au obținut media 10 primesc diploma de merit.
Când trebuie să plăteşti taxă pentru susţinerea examenului?
Candidații au dreptul să susțină examenul de Bacalaureat, fără taxă, de cel mult două ori. Prezentările ulterioare la examen sunt condiționate de achitarea unor taxe de 80 de lei pentru fiecare probă.
Probele promovate în sesiunile anterioare sunt recunoscute
Candidații care au participat, dar nu au promovat examenul de Bacalaureat în sesiunile organizate începând cu anul 2003 pot solicita recunoașterea unora dintre probele promovate în anii mentionați, în conformitate cu prevederile prezentei metodologii.
Documente de care ai nevoie pentru sesiunea de BAC 2013 august – septembrie:
Fișa-tip informatizată – cerere individuală de înscriere la examen, în format electronic, care cuprinde datele de identificare a candidatului și lista disciplinelor de examen pentru care acesta a optat.
Accesul candidaților în centrul de examen la probele scrise se face în intervalul 7.30 – 8.30. Candidatul care are asupra sa materiale nepermise în sala de examen (telefoane mobile, culegeri, manuale, notițe, însemnări etc., precum și orice mijloace e