Mai multe incinte din Lunca și Delta Dunării vor fi reconstruite ecologic în perioada următoare. Vor avea prioritate cele din zonele Măcin – Zaclău, Zaclău – Isaccea, Ostrov – Pecineaga, dar și cele de la Ceatalchioi, Pardina și Sireasa, unde sunt deja finalizate studiile de fezabilitate.
„În cadrul programului de reconstrucţie ecologică, pentru Tulcea sunt prevăzute a fi renaturate patru incinte: Măcin – Zaclău, Zaclău – Isaccea și Ostrov – Pecineaga cu Turcoaia, conform unui studiul realizat de specialişti în 2008. Studiul a fost făcut de-a lungul Luncii Dunării și concluzia a fost că 40% din digurile din Lunca Dunării trebuie consolidate pentru a apăra comunitățile locale, 40% sunt diguri care trebuie consolidate, iar 16% din terenuri se pretează economic, ecologic și social pentru a fi renaturate. Domnii primari mi-au solicitat o întâlnire în care să discutăm în mod particular despre acest proiect, să evaluăm împreună cu proprietarii terenurilor, împreună cu administrațiile locale din zonele respective, soluțiile propuse de specialiști, astfel încât noi apoi să luăm decizia în cunoștință de cauză de aprobare sau nu a unei hotărâri de Guvern care este acum în curs de avizare, și anume Hotărârea de Guvern pentru renaturarea și redimensionarea Luncii Dunării. Le-am promis că după 15 august vom organiza o astfel de întâlnire în Tulcea”, a precizat ministrul delegat pentru Ape, Păduri şi Pisciultură, prezentă vineri la Tulcea.
Aceasta a mai precizat că, în urma discuţiilor cu autorităţile locale din Delta Dunării, vor putea fi refăcute din punct de vedere ecologic şi alte incinte.
„Primarul de la Ceatalchioi şi-a arătat disponibilitatea de a relua discuțiile privind renaturarea în zona Sireasa și există evaluări făcute, studiile de fezabilitate finalizate în acea zonă, dar și la Pardina Carasuhat sau zona Sulina. Am discutat acest lucru