TIMIȘOARA. La mai bine de jumătate de an de la demolare, celebrul Acvariu din Piața Victoriei revine în atenția Opoziției. Marți, deputatul PDL Alin Popoviciu a susținut că pe lângă trei terenuri intravilane extrem de bine poziționate în Timișoara, primarul Nicolae Robu le-ar fi dat celor două firme – SC Art SRL și Al Fer Com – ce dețineau clădirea din sticlă și suma de 1 milion de euro.
Deputatul a venit în fața jurnaliștilor cu o copie a facturii emise de municipalitate în luna martie, pe care susține că o are chiar de la angajați ai Primăriei Timișoara, nemulțumiți de modul în care Robu conduce instituția de pe C.D. Loga.
Popoviciu a precizat că dacă se adeverește acest lucru, atunci Primăria a rămas și fără cele trei terenuri, aflate în Piața 700 (fosta parcare), pe Calea Bogdăneștilor și pe strada Sfinții Apostoli Petru și Pavel, dar și fără suma de 46,3 milioane de lei, adică peste 1 milion de euro, ceea ce este foarte grav.
Datorită bunăvoinţei angajaţilor din primărie am intrat în posesia unei facturi cu data de înregistrare 20.03.2013. Solicitantul este persoana juridică SC Art SRL. Factura a fost acceptată la plată şi valoarea ei este de 4.635.455,46 adică 1 milion de euro pe lângă ceea ce a dat deja (n.r. – trei terenuri). Cu alte cuvinte, pe lângă terenurile pe care Primăria Timişoara le-a dat pentru pasajul subteran, domnul Robu pentru acest subpasaj a mai plătit un milion de euro, a precizat deputatul PDL.
Potrivit lui Alin Popoviciu, contractul ce vizează schimbul de terenuri între Primăria Timișoara și una dintre cele două societăți comerciale este lovit de nulitate întrucât în respectivul document figurează eronat datele firmei.
Sunt două contracte de schimb. În contractul cu SC Art SRL, datele firmei care apar în contract sunt eronate, ele nu sunt datele reale. În ambele contracte apar datele SC Al Fer Crom Design