Cosmeticele folosite sunt, şi ele, foarte importante, însă acestea nu pot face minuni pentru piele dacă nu sunt respectaţi câţiva paşi simpli care trebuie să alcătuiască rutina de îngrijire zilnică a fiecăreia dintre noi. Pornind de la demachierea/curăţarea tenului şi până la cantitatea de apă pe care o bem într-o zi, există câteva secrete ale pielii sănătoase la îndemâna tuturor.
Ceea ce punem în farfurie sau în pahar contează chiar mai mult decât ceea ce se află în borcănelul de pe noptieră, alimentaţia şi hidratarea corespunzătoare fiind mai importante decât brandul cremei de noapte. Astfel, acizii graşi esenţiali sunt indispensabili unui ten luminos şi catifelat, cicatrizează rănile şi ajută la regenerarea pielii, acizii Omega 3 şi 6 regăsindu-se în ouă, carne roşie, anşoa, hering, păstrăv, scrumbie, somon, sardine, ton, nuci, fasole, soia etc. Pe de altă parte, antioxidanţii protejează tenul împotriva îmbătrânirii premature cauzate de condiţiile de mediu (poluare, fum, radiaţii solare), luptă împotriva ridurilor şi distrugerii colagenului din piele, păstrând pielea netedă şi curată şi după vârsta de 40 de ani. În plus, fortifică sistemul imunitar. De aceea, este foarte importantă o dietă alimentară bogată în antioxidanţi, printre aceştia numărându-se: vitamina A (morcovi, dovlecei, broccoli, cartofi dulci, roşii, varză, pepene galben, piersici şi caise), vitamina C (citrice precum portocale şi lămâi, dar şi în ardei gras, broccoli, legume cu frunze verzi, căpşuni şi roşii), vitamina E (nuci şi seminţe, cereale integrale, legume cu frunze verzi, ulei vegetal şi ulei de ficat), Seleniu (peşti şi crustacee, carne roşie, cereale, ouă, carne de pui şi usturoi), ciocolata neagră, cartofii (fierţi sau copţi, nu prăjiţi), merele, fasolea roşie.
Reguli esenţiale
1. Niciodată nu trebuie să vă culcaţi înainte de a curăţa tenul, indiferent dacă este mach