Directorul executiv al companiei a anunţat posibile reduceri de personal şi de salarii
Transportatorul aerian de stat ar putea renunţa şi la trei aeronave
Planul de reorganizare al Tarom ar putea cuprinde o serie de măsuri drastice, care să vizeze ajustări în toate compartimentele, ceea ce ar putea însemna reduceri de personal, tăieri salariale şi chiar renunţarea la o parte din flotă. "Va trebui să facem sacrificii şi de o parte, şi de cealaltă, şi de partea managementului, care va trebui să înţeleagă că trebuie să renunţe la unele lucruri, chiar şi la o parte din salariu. Ca să putem să cerem tuturor celorlalţi oameni din companie să accepte anumite renunţări, va trebui şi noi să... luăm în calcul ajustări de personal şi de salarii", a declarat Nicolae Demetriade, directorul executiv al companiei aeriene naţionale, citat de Mediafax.
El a afirmat că Tarom are 2.090 de angajaţi şi că sunt anumite zone de activitate în care salariile sunt extrem de mici, care nu contează foarte mult în bilanţ, dar sunt activităţi care, dacă sunt păstrate, chiar cu salarii mici, nu aduc niciun avantaj, niciun plus de imagine sau de activitate. "Ne creează şi discuţii, şi probleme. Deci noi trebuie să eficientizăm activitatea. Trebuie să discutăm şi să analizăm - am nevoie de atâţia oameni, îi ţin, mai am nevoie să aduc 30 de oameni, îi mai aduc", a precizat el.
Demetriade a mai spus că este posibil ca Tarom să renunţe la anumite avioane, care ar trebui reparate ca să poată funcţiona în următorii ani, ceea ce ar necesita costuri. "Dar marea problemă pentru noi este următoarea: având costurile atât de mari, aceste avioane nu mai pot fi închiriate nici la alţii, iar noi, dacă le exploatăm, vor genera pierderi", a explicat el.
Sunt vizate trei avioane, două Airbus A 310, despre care Demetriade spune că sunt foarte vechi şi foarte mari consumatoare de pe