O contestaţie depusă de una dintre asocierile de firme participante la licitaţia pentru retehnologizarea Uzinii Electrice amână începerea lucrărilor care ar trebuie să asigure, din sezonul rece următor, căldură mai ieftină şi obţinută mai eficient pentru zălăuani.
Potrivit informaţiilor primite de la managerul Uzinii Electrice Viorel Marian, în cursul lunii mai, societatea a organizat o licitaţie publică pentru contractarea serviciilor de proiectare şi execuţie a proiectului de retehnologizare, trei asocieri de firme, toate trei româneşti, înscriindu-se în cursă. La sfârşitul lunii iunie a fost declarată câştigătoare o asociere formată din două firme din Bucureşti, însă după câteva zile, una dintre asocierile declarate necâştigătoare a depus contestaţie. „Deocamdată suntem în termenul legal în care Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor poate analiza contestaţia depusă”, a declarat managerul Uzinii Electrice, apreciind că până la finele acestei luni vor avea un câştigător declarat definitiv.
Procesul de retehnologizare a Uzinii Electrice a fost estimat la aproximativ 2,5 milioane de euro, sumă care, potrivit lui Marian, există deja, în mare parte, în contul societăţii. „Avem deja cea mai mare parte din banii necesari şi apreciem că avem capacitatea ca până la final să îi avem şi pe ceilalţi”, spune el. Suma importantă de bani ar fi necesară, spune managerul, pentru construirea în curtea societăţii a unei alte centrale termice, mai mică, adaptată la necesităţile momentului. Centrala ar urma să producă energie termică şi electrică în cogenerare, cu echipamente de cogenerare şi cazane cu o eficienţă mult mai mare şi costuri mai mici. Şi această centrală ar urma să folosească, drept carburant, gazele naturale.
O contestaţie depusă de una dintre asocierile de firme participante la licitaţia pentru retehnologizarea Uzinii Electric