La ediţia din acest an a Festivalului Culinar „Barabula de Aur”, festival care s-a desfăşurat în cadrul „Zilelor Humorului 2013”, au participat 12 concurenţi, care s-au întrecut în ingeniozitatea preparării mâncărurilor din cartofi.
Din juriul competiţiei, juriu care l-a avut ca preşedinte pe Nicuşor Coroamă, concurentul finalist din Vicovu de Jos care s-a remarcat la concursul TV MasterChef, au făcut parte preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, prefectul Florin Sinescu şi subprefectul Constantin Harasim, senatorul Gheorghe Flutur, deputaţii Neculai Bereanu şi Radu Surugiu, şi, nu în ultimul rând, primarul oraşului Gura Humorului, Marius Ursaciuc.
Evaluarea a avut în vedere o serie de criterii, de la aspectul standului, la ţinuta şi discursul concurenţilor, dar mai cu seamă prezentarea, aspectul şi gustul celor două feluri preparate, cel principal din barabule şi un desert tradiţional.
Locul I şi Marele Premiu „Barabula de Aur” au fost acordate Pensiunii „Popasul Domnesc”, din Voroneţ, pe locul al II-lea s-a calificat Pensiunea „Căprioara”, din acelaşi cartier humorean, iar locul al III-lea a revenit Hotelului „Toaca Bellevue”, din Gura Humorului.
La ediţia din acest an a Festivalului Culinar „Barabula de Aur”, festival care s-a desfăşurat în cadrul „Zilelor Humorului 2013”, au participat 12 concurenţi, care s-au întrecut în ingeniozitatea preparării mâncărurilor din cartofi.
Din juriul competiţiei, juriu care l-a avut ca preşedinte pe Nicuşor Coroamă, concurentul finalist din Vicovu de Jos care s-a remarcat la concursul TV MasterChef, au făcut parte preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, prefectul Florin Sinescu şi subprefectul Constantin Harasim, senatorul Gheorghe Flutur, deputaţii Neculai Bereanu şi Radu Surugiu, şi, nu în ultimul rând, primarul oraşului Gura Humorului, Marius