Cu cît arbitrajul românesc o duce mai calm, mai civilizat, cu atît vor mai mulţi să-l salveze
Din motive legale sau sentimentale, din ataşament pentru domeniu, arbitrii riscă să fie depăşiţi numeric de şefii lor. După decizia lui Alexandru Deaconu de a secretiza delegările, urmează episodul doi. Va fi secretizat şi numele celui care face delegările. Ar putea fi Deaconu, ar putea fi Crăciunescu, ar putea fi Avram. Sau alţii care rîvnesc, de pe tuşă, la delicata întreprindere.
În şedinţa Comitetului Executiv de săptămîna trecută, a existat o sincopă de cîteva minute. “Am suspendat şedinţa pentru că atitudinea domnului Crăciunescu nu a fost potrivită!”, a spus Mircea Sandu. Ş.a.m.d. Şicanele dintre cei doi se pregătesc să revină la guvernare în arbitraj. După ce a cîştigat în instanţă dreptul de a fi repus în funcţia de şef al arbitrilor, lui Ion Crăciunescu “i s-a recomandat să coabiteze”. A primit un birou în sediul FRF, nu în sediul CCA. Nu are drept de semnătură “pe partea financiară”.”N-avem un fax, un copiator, n-avem de nici unele!”, s-a plîns fostul arbitru internaţional, la un post de radio. Asta nu l-a împiedicat să anunţe propria lui versiune privind componenţa Comisiei Centrale. Cum era de aşteptat, decizia judecătorească nu l-a impresionat pe Mircea Sandu: “Nu sîntem obligaţi să-i recunoaştem domnului Crăciunescu întrunirea calităţilor necesare pentru exercitarea funcţiei de preşedinte al CCA”. În traducere, Alexandru Deaconu a rămas şef peste arbitri. Deocamdată.
Achitat de Curtea de Apel Bucureşti, într-un dosar de corupţie, Vasile Avram ar putea cere, la rîndul lui, să fie reinstalat în funcţia de şef al arbitrilor. “Dacă vine, trebuie să înceteze contractul lui Crăciunescu şi să-l reinstalez pe Avram. Asta e legea!”, a comentat Mircea Sandu. Iar dacă Avram e condamnat definitiv de Înalta Curte, Crăciunescu va fi chemat înapoi. Să coa