Prinţul William al Marii Britanii şi soţia sa, Catherine, speră să devină doi părinţi moderni, însă copilul lor, a cărui naştere va fi salutată cu 103 salve de tun, va putea cu greu să spere la o educaţie obişnuită, consideră specialiştii în istoria monarhiei britanice.
Prinţul William şi soţia sa, ambii în vârstă de 31 de ani, au fost adeseori prezentaţi în presă ca fiind doi tineri în deplină concordanţă cu epoca lor, dispuşi să schimbe scutece şi să îşi asume trezirile nocturne ale bebeluşului lor.
"Am auzit de nenumărate ori că, în calitate de părinţi, ei vor dori să ofere copilului lor o educaţie obişnuită", a declarat Patrick Jephson, fostul secretar personal al prinţesei Diana, mama prinţului William. "Dar mă tem că adevărul este că ei nu sunt oameni obişnuiţi şi nu vor putea niciodată să fie", a mai spus acesta.
Cuplul regal se va muta în curând în palatul londonez Kensington, recent renovat şi restaurat din bani publici, pentru suma de 1 milion de lire sterline (1,16 milioane euro).
Imediat ce bebeluşul se va naşte, toţi comentatorii britanici sunt de părere că Will şi Kate vor deveni "părinţi implicaţi" în creşterea copilului lor.
Epoca în care copiii regali aproape că nu îşi vedeau părinţii şi întreţineau cu ei raporturi distante şi încorsetate este revolută.
Regina Elizabeth a II-a nu a frecventat niciodată băncile şcolii. Educaţia ei relativ rudimentară a fost încredinţată unor institutori.
Fiul ei cel mare, prinţul Charles, a fost încredinţat unor bone, în timp ce cuplul regal călătorea prin lumea întreagă, apoi a fost trimis departe de părinţi în şcoli cu internat, în concordanţă cu principiile educative stricte ale prinţului consort Philip.
În epocă, "obligaţiile regale se impuneau în faţa vieţii de familie. Astăzi, lucrurile sunt complet diferite", spune Christopher Warwick, biograful autorizat al