Devenite obligatorii de la 1 ianuarie 2013, reţetele electronice compensate şi gratuite dau, din nouă, bătăi de cap medicilor de familie şi pacienţilor.
De data aceasta, de vină sunt concediile de odihnă ale medicilor de familie, care sunt înlocuiţi de colegii de breaslă. În momentul în care medicul înlocuitor prescrie o reţetă, sistemul electronic unic integrat nu recunoaşte reţeta, astfel că medicul de familie nu-i poate prescrie pacientului o reţetă compensată sau gratuită. “Din păcate, întotdeauna am avut probleme, în această perioadă, la acest capitol. Medicul înlocuitor prescrie reţete pacientului pe numele cabinetului individual al medicului înlocuit, dar cu parafa proprie. Aşa se face că sistemul nu recunoaşte reţeta, iar medicul nu poate prescrie. O soluţie ar fi ca pacientul să fie trecut pe lista medicului înlocuitor, dar pacientul va figura ca pacient al acestuia timp de şase luni. Dacă pacientul rămâne pe lista medicului înlocuit, atunci există riscul ca el să rămână fără reţetă. Acum, am înţeles că cei de la casa de asigurări de sănătate caută soluţii pentru a rezolva problema”, a declarat medicul de familie Angela Bica, vicepreşedintele Patronatului Medicilor de Familie Neamţ.
Devenite obligatorii de la 1 ianuarie 2013, reţetele electronice compensate şi gratuite dau, din nouă, bătăi de cap medicilor de familie şi pacienţilor.
De data aceasta, de vină sunt concediile de odihnă ale medicilor de familie, care sunt înlocuiţi de colegii de breaslă. În momentul în care medicul înlocuitor prescrie o reţetă, sistemul electronic unic integrat nu recunoaşte reţeta, astfel că medicul de familie nu-i poate prescrie pacientului o reţetă compensată sau gratuită. “Din păcate, întotdeauna am avut probleme, în această perioadă, la acest capitol. Medicul înlocuitor prescrie reţete pacientului pe numele cabinetului individual al medicului înlocuit, d