Italianul este de părere că steliştii au beneficiat şi de alţi factori care i-au ajutat să atingă forma fizică arătată sezonul trecut"Nu poţi domina Liga I doar cu TRX"
Bozzetti recunoaşte, totuşi, meritele neamţului Thomas Neubert
Domnule Bozzetti, în 2011 aţi introdus în fotbalul românesc un tip de exerciţiu fizic care s-a dovedit a fi foarte popular în acest moment. Când aţi descoperit benzile TRX?
Am început să lucrez cu ele prin 2010. Totuşi, foloseam acest tip de exerciţiu, adică ”functional training” de mulţi ani. Mi-a fost foarte uşoară tranziţia spre benzile TRX şi de asta am ales să vin şi la Ceahlăul cu ele.
Ce este „functional training”?
În cuvinte simple, „functional training” presupune renunţarea la antrenamentele în care se folosesc aparatele clasice, fixe, cu greutăţi importante şi pregătirea utilizând, în principal, greutatea propriului corp.
La Ceahlăul aţi avut succes cu implementarea acestui tip de exerciţiu?
Acolo am aflat că nimeni din România nu mai folosise aşa ceva şi îmi aduc aminte că antrenorul Marin Barbu avea semne mari de întrebare atunci când a văzut benzile.
Steaua a pus avantajul de ordin fizic obţinut sezonul trecut asupra rivalelor pe seama folosirii benzilor TRX.
Nu, nu cred că simpla folosire a unei unelte, TRX-ul este o unealtă de lucru, a ajutat Steaua să domine autoritar campionatul din punct de vedere fizic. Sigur, beneficii au fost, însă cu siguranţă au fost şi alţi factori care i-au ajutat. Mă refer la abilităţile preparatorului fizic, la antrenamentele tactice, la calităţile fotbaliştilor.
„TRX-ul nu mai e o noutate!”
Reformulez. Este posibil ca o echipă să ajungă să-şi domine autoritar adversarii la capitolul pregătire fizică în condiţiile în care singura diferenţă majoră la pregătire este constituită de