13 primării din judeţul Gorj sunt bune de plată. Asta după ce Garda de Mediu a depistat faptul că acestea nu au „catadicsit” să aplice măsurile de salubrizare corespunzătoare. Cuantumul amenzilor se ridică la suma de 215.000 lei.
Trebuie să scoată din vistieria „locală” mii de lei. Este cazul a 13 primării din judeţ care au fost sancţionate contravenţional de instituţiile abilitate pentru că pe raza localităţilor au fost depistate zone insalubre, adevărate focare de infecţie. „A fost constituită o comisie mixtă din care au făcut parte Sistemul de Gospodărire a Apelor Gorj, Garda Naţională de Mediu, Comisariatul Judeţean Gorj, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Lt.col. Dumitru Petrescu” Gorj. Comisia a verificat la nivelul primăriilor existenţa depozitelor de deşeuri şi material lemnos pe malurile şi în albiile cursurilor de apă, precum şi în secţiunile de scurgere a podurilor şi podeţelor, existenţa depozitelor de material lemnos pe formaţiunile torenţiale din apropierea zonelor locuite, modul în care a fost realizată întreţinerea şanţurilor şi rigolelor de preluare a apelor pluviale, tehnica şi utilajele de intervenţie în situaţii de urgenţă, precum şi stocurile minime de materiale şi mijloace, de apărare împotriva inundaţiilor din dotarea S.V.S.U. dar şi asigurarea funcţionării la capacitate a amenajărilor de desecare din incintele indiguite”, a spus Teodor Popescu, directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor Gorj.
Amendă de 215.000 lei pentru… „nesupunere”
În toată această perioadă au fost verificare 69 de primării, pe raza cărora s-au depistat deşeuri abandonate la poduri şi podeţe, pe malurile cursurilor de apă şi în albii (exemplu: primăriile Albeni, Aninoasa, Arcani, Bîlteni, Dănciuleşti, Dragoteşti, Fărcăşeşti, Ioneşti, Padeş, Peştişani, Plopşoru, Prigoria, Scoarţa). Teodor Popescu spune că ulterior s-a revenit pentru a se control