A venit și a trecut. Mă refer la săptămâna 17 care mi s-a părut scurtă dar încărcată cu activități diverse. Am inițiat un nou curs, de engleză de data aceasta, dar într-o formulă mai complexă, am trecut cu bine de alegerile care modifică întreaga conducere CESV și am descoperit și biserica comunității din Sri Lanka, unde am participat la slujbă.
Cu cât se apropie finalul de stagiu, cu atât parcă muncim mai mult. Așa am ajuns să inițiem, împreună cu Mariangela, un curs intensiv de conversație engleză dar într-o formulă diferită de modelul clasic. Adică, este un curs non-formal pentru îmbunătățirea abilităților de comunicare în limba engleză în context european, cu scopul de a promova educația interculturală, voluntariatul și mobilitatea europeană. Mai exact, îmbinăm comunicarea în limba engleză cu informații necesare despre ce înseamnă voluntariat, care sunt beneficiile, care sunt oportunitățile europene de voluntariat, precum și alte tipuri de mobilitate europeană plecând de la experiența mea de Asistent Grundtvig.
Cursul este deschis participanților adulți (se încadrează pe linia Educației Adulților) iar grupa care s-a format este predominant „studentă” dar printre ei sunt și reprezentanți ai unor asociații membre CESV cu experiență în proiecte de voluntariat internaționale. Ne întâlnim de 3 ori pe săptămână la sediul CESV și în cea mai relaxată atmosferă lucrăm cu concepte de tipul „a învăța, a împărtăși, cetățenie, voluntariat, mobilitate, motivație, mentalitate, etc”, oferim exemple din experiențele noastre și în același timp exersăm și comunicarea în limba engleză, targetată pe termenii uzitați în acest context european și intercultural.
Cursul se derulează conform așteptărilor și, atât Mariangela cât și eu, suntem mândre că, după abia două întâlniri, interesul față de problematica europeană discutată a crescut simțitor iar participanții