Directorul liceului consideră că rezultatele simulărilor de la bacalaureat i-au determinat pe elevi și profesori să accelereze activitățile de pregătire a acestui examen.
Dintre absolvenții de liceu care au susținut bacalaureatul în zona Roman, cea mai mare medie – 9,86 – a fost obținută de Andreea Anca Giosanu și Marina Mădălina Giurgică, de la Colegiul Național “Roman-Vodă”, și de Livia Georgiana Jderiu, de la Colegiul Tehnic “Miron Costin”. Cele mai mari medii înregistrate în celelalte licee au fost: Colegiul Tehnic “Petru Poni” (Oana Elena Burlacu) – 9,70 și Liceul Teoretic “Vasile Alecsandri” din Săbăoani (Mihaela Țărnă) – 9,70, Liceul Tehnologic “Vasile Sav” (Ana-Maria Cobzaru – 9,61), Liceul Teologic Romano-Catolic “Sfântul Francisc de Assisi” (Ștefan Emanuel Simon – 9,56), Liceul cu Program Sportiv (Andrei-Bogdan Butnaru – 9,43), Liceul Teologic “Episcop Melchisedec Ștefănescu” (Marian Mădălin Solomon – 9,28), Colegiul Tehnic “Danubiana” (Cristian Ionescu și Ema Laura Rusu) – 9,08, Liceul Tehnologic “Sfântul Ioan de la Salle” din Pildești, comuna Cordun (Ioan Lungu – 8,23), Liceul Tehnologic “Ion Ionescu de la Brad” din Horia (Iulia Stafie – 7,03), Liceul Tehnologic Nisiporești (Mihaela Dancă – 6,1).
Cele mai multe note de 10 au fost obținute de absolvenții Colegiului Național “Roman-Vodă”. Cele 30 de lucrări notate cu 10 au fost obținute la disciplinele istorie (6), chimie organică (5) informatică (5), sociologie (4), anatomie și fiziologie umană (4), română (2), geografie (2), matematică (1), psihologie (1). “Sunt mulțumită de rezultatele obținute la examenul de bacalaureat de absolvenții din acest an. Consider că rezultatele au fost mult mai bune, comparativ cu anul trecut. Cred că simulările la bacalaureat, susținute înaintea examenului, au arătat elevilor nivelul de pregătire pe care îl aveau în acel moment și că este timpul să accelereze