* membrii miniparlamentului brăilean au hotărât, recent, trecerea din domeniul public în cel privat al judeţului a unei părţi din plantaţia rutieră aflată pe aliniamentul mai multor drumuri judeţene * este vorba de 1.614 plopi uscaţi, ce urmează a fi tăiaţi * firma care va duce la îndeplinire proiectul va fi stabilită în urma unei licitaţii publice
Peste 1.600 de plopi uscaţi, aflaţi pe marginea mai multor drumuri judeţene, urmează a fi tăiaţi. Hotărârea a fost luată în cadrul celei mai recente şedinţe ordinare a Consiliului Judeţean. Concret, membrii miniparlamentului brăilean au hotărât aprobarea trecerii din domeniul public în domeniul privat al judeţului a unei părţi din plantaţia rutieră amplasată pe aliniamentul drumurilor judeţene: DJ221C (Siliştea-DN23), DJ203 (Făurei-Ulmu-Însurăţei), DJ211C (Tătaru-Coltea), DJ211 (Roşiori-Tătaru), DJ203A (Galbenu-Vişani-Plasoiu), DJ221 (Şuţeşti-Ianca) şi DJ212 (Tichileşti-Gropeni). Decizia a fost luată ca urmare a unor acte de punere în valoare a masei lemnoase, ce au fost emise de către Ocolul Silvic Brăila, respectiv Ocolul Silvic Ianca. Astfel, s-au identificat 1.614 plopi care ar fi uscaţi în proporţie semnificativă şi pun în pericol circulaţia rutieră. Potrivit raportului proiectului, societatea care se va ocupa de tăierea arborilor va fi desemnată în urma unei licitaţii publice, preţul de pornire fiind fixat la 60 lei/m.c. masă lemnoasă netă pe picior, rezultată din defrişarea plantaţiei rutiere. De menţionat că actul de vânzare-cumpărare se va încheia în maxim 10 zile de la adjudecare, în caz contrar câştigătorul licitaţiei pierzându-şi garanţia de participare.
Ca şi grafic de execuţie, lucrările se vor realiza în patru loturi, termenul pentru trei dintre acestea fiind de 90 de zile, în timp ce la tăierea arborilor de pe DJ 203 - 120 de zile.
Caietul de sarcini prevede reguli stri