Există câteva alimente, care de-a lungul deceniilor au fost blamate, considerate nesănătoase şi nocive, însă s-a dovedit că de fapt sunt benefice organismului. Experţi ai Universităţii din Minnesota au stabilit principalele grupe de alimente care nu sunt chiar atât de nocive precum se credea.
Pe primul loc se află glutenul şi grâul, considerate principalii inamici ai dietelor de slăbit. Aceste alimente sunt, însă, vitale pentru scăderea riscului de diabet, prevenirea apariţiei bolilor cardiovasculare, cancerului şi obezităţii.
Ouăle nu îşi merită reputaţia negativă pe care o au din cauza nivelului crescut de colesterol. Cu toate acestea, studiile efectuate până în prezent nu au reuşit să demonstreze legătura dintre consumul de ouă şi bolile cardiovasculare.
Cartofii - despre aceste legume se presupune că influenţează creşterea nivelului de zahăr din sânge şi au efecte negative asupra siluetei. Conform cercetărilor, cartofii fierţi sunt bogaţi în potasiu, Vitamina C şi fibre.
Aversiunea faţă de fructe din cauza conţinutului lor ridicat de carbohidraţi nu este întemeiată.
Boabele de soia nu sunt periculoase pentru organism, ci mai degrabă, benefice.
Multe persoane se tem să consume băuturi alcoolice, însă în cantităţi mici, alcoolul reduce riscul apariţiei bolilor cardiovasculare.
(Sursa: capital.ro) Există câteva alimente, care de-a lungul deceniilor au fost blamate, considerate nesănătoase şi nocive, însă s-a dovedit că de fapt sunt benefice organismului. Experţi ai Universităţii din Minnesota au stabilit principalele grupe de alimente care nu sunt chiar atât de nocive precum se credea.
Pe primul loc se află glutenul şi grâul, considerate principalii inamici ai dietelor de slăbit. Aceste alimente sunt, însă, vitale pentru scăderea riscului de diabet, prevenirea apariţiei b