Duminică, 7 iulie, comuna Izvoarele s-a aflat în sărbătoare: un deceniu de aniversare şi 496 de ani de atestare documentară sunt cele două coordonate după care s-a desfăşurat festivalul localităţii.
Activităţile şi serbările organizate de Ziua Comunei Izvoarele în această duminică i-au strâns laolaltă pe tinerii entuziasmaţi şi pe seniorii mândri de localitatea lor. Anul acesta, Ziua Comunei Izvoarele a stat sub semnul culturii.
Festivitatea a demarat la Centrul Cultural din comună cu două vernisaje ale expoziţiilor de pictură realizate de către artistele plastice din localitate, Florica Ionescu şi Maria Puiu. Un al treilea vernisaj, de data aceasta al expoziţiei de sculptură al unui alt artist plastic din localitate, Vasile Alexe, a atras admiraţia publicului.
Sărbătoarea a continuat, în cadru festiv, cu lansări de carte ale scriitorilor localnici, „oameni care fac cinste localităţii", aşa cum a declarat primarul Margareta Dinulescu.
Volumul „Izvoranii - Rădăcini străvechi ale istoriei", semnat de scriitorul Nicolae Costea Teleajen, dezvăluie, în premieră, documente ce atestă vechimea localităţii.
Cartea „Poezie la + 60: Soarele apune, dar răsare luna" este semnată de Maria Iordache, poetă mult iubită în comună, care face parte din cel mai activ Club al Seniorilor din ţară.
Cel de-al treilea volum al seriei „Comoara vie" a fost lansat în prezenţa unui public numeros, care a apreciat iniţiativa seniorilor de a aşterne pe hârtie experienţele lor de viaţă.
Surpriza lansărilor de carte a fost lansarea volumului de poezie şi proză al scriitorilor Ion Morcov şi Vasile Alexe, primul centenar cu o personalitate impresionantă pentru întreg auditoriul, celălalt autorul sculpturilor în lemn din sala Centrului Cultural. „Cultură fără oameni, cât de mulţi, nu se poate realiza pentru că fiecare om mai mult sau mai puţin deţine un patrimoniu