Dupa 4 ani de asistenta FMI, Romania inca se zbate in criza, economia abia se misca, iar cel mai castigat pare Fondul, care isi primeste ratele si dobanzile la creditul de 12,95 miliarde de euro. Ce s-a facut cu acesti bani e alta poveste, una care tine de responsabilitatea decidentilor de la Bucuresti. Cert este ca politicienii abia asteapta sa incheie un nou acord cu FMI - o noua “centura de siguranta”, vorba presedintelui Basescu. Motivul? Vezi ce spun expertii citati de DailyBusiness.ro
Antigua, Barbuda, Bosnia, El Salvador, Georgia, Irak, Iordania, Kosovo, Serbia, Sfantul Cristofor si Nevis. Acestea sunt tarile cu care FMI are semnate, in prezent, acorduri de finantare si "asistenta economica". De pe lista nu lipseste Romania.
Romania a incheiat cu succes al doilea acord stand-by cu FMI, au declarat, cu entuziasm, autoritatile, la finele lunii iulie, dupa analiza din board-ul de la Washington.
Chiar daca nu ne-am tinut de promisiuni, am reusit sa “trecem clasa” asa cum au reusit sa treaca bacalaureatul elevii de la liceul “D. Bolintineanu”.
Christine Lagarde, seful FMI, urmeaza sa vina la Bucuresti pe 15-16 iulie, aceasta urmand sa fie prima sa vizita la Bucuresti dupa numirea in functia de director al FMI, in luna iulie 2011. Chiar daca nu a fost confirmat oficial, in cadrul vizitei se va discuta despre posibila incheiere a unui nou acord de tip stand-by cu FMI.
Guvernantii spun ca “umbrela” FMI ne-a adus credibilitatea si increderea investitorilor, astfel incat s-au putut imprumuta de pe piata la costuri acceptabile pentru perioada de criza in care ne aflam. Fara “centura de siguranta” a FMI, s-ar putea sa ne trezim cu probleme financiare, spun “suporterii” Fondului Monetar International.
"Eu recomand incheierea unui acord pentru ca s-a dovedit a fi benefic, chiar daca nu am tras niciun e