Spaghetti carbonara este una dintre cele mai simple şi îndrăgite reţete de paste. Dar, cu siguranţă, nu sunt mulţi cei care au încercat varianta orientală a acesteia. Mehrzad Moghazehi ne învaţă astăzi cum se prepară această minunăţie.
Au fost descoperite de minerii săraci dintr-o localitate mică din Italia. Muncind foarte mult, au fost nevoiţi să inventeze un tip de mâncare foarte consistentă, săţioasă, care să le ţină de foame până a doua zi. După nenumărate combinaţii de preparate, a apărut şi reţeta originală de paste carbonara, care se poate pregăti cu orice fel de paste: spaghete, fusili, penne, tagliatelle, tortiglioni, gnocchi, bucatini ş.a.m.d. Astăzi însă vă voi împărtăşi reţeta mea de carbonara orientală. Am creat această reţetă pentru cei care nu consumă carne de porc, înlocuind şunca afumată cu pieptul de pui şi adăugând condimente orientale.
Ingrediente: 250 g de spaghette, 200 g de piept de pui, 300 ml de smântână, două gălbenuşuri de ou, 100 g parmezan ras; 2 căţei de usturoi, o ceapă, 30 ml de ulei de sâmburi de struguri sau de soia, o jumătate de linguriţă de curry, o jumătate de linguriţă de curcumă (tumeric), sare după gust.
Mod de preparare:
Pentru început, se pun doi litri de apă la fiert într-o oală, cu o lingură de sare (sarea, pe lângă faptul că dă gust mâncării, grăbeşte şi fierberea apei). Între timp, pieptul de pui se taie fâşii subţiri, ceapa se taie julien şi usturoiul se toacă mărunt. Imediat ce apa dă în clocot, se introduc pastele şi se fierb al dente, pentru că prepararea lor va continua şi cu celelalte ingrediente. Se amestecă din când în când pentru a evita lipirea lor. După ce au fiert, se scurg bine de apă. Se încinge uleiul în tigaie, se pun curcuma, ceapa şi usturoiul tocate. Se amestecă şi după un minut se adaugă şi fâşiile de pui. Se adaugă sare şi